By- og regionsenterpolitikk

By- og regionsenterpolitikk for Nordland

Svolvær_2.png - Klikk for stort bilde

Nordland fylkeskommune har utarbeidet en regional plan for by- og regionsenterpolitikk for Nordland. Planen skal være et verktøy i arbeidet med regional utvikling gjennom å styrke de 10 regionsentrene Bodø, Fauske, Mo i Rana, Mosjøen, Brønnøysund, Sandnessjøen, Leknes, Svolvær, Sortland og Narvik.

Regional plan for by- og regionsenterpolitikk ble vedtatt av Nordland Fylkesting i desember 2016, og vil være gjeldende i perioden 2017 - 2025. Det er også utarbeidet et handlingsprogram som skal rulleres hvert år i planperioden. 

 

Den regionale planen

Regional plan for by- og regionsenterpolitikk 2017 - 2025 (PDF, 6 MB)

 

Handlingsprogrammet

Handlingsprogram 2017 (PDF, 2 MB)

 

Faglig råd for bypolitikk

Som en del av arbeidet med Regional plan for by- og regionsenterpolitikk etablerte Nordland fylkeskommune et bredt sammensatt og politisk uavhengig Faglig råd for bypolitikk i Nordland som fikk i oppgave å utfordre fylkeskommunen og kommunene om hvordan en fremtidsrettet bypolitikk bør utformes ut fra den type byer og bystruktur vi har i Nordland. Rådet har nylig levert sin sluttrapport.

 

Her kan du lese mer om By- og regionsenterpolitikk i Nordland.

Publisert av Britt Kjensli. Sist endret 13.01.2017
Narvik
(23.02.2017)

Narvik kommune har blitt plukket ut til å delta i en arkitektkonkurranse for unge arkitekter fra hele Europa. 

Prosessmøte i Svolvær
(19.04.2016)

I løpet av våren 2016 har prosjektgruppen gjennomført møter både internt i Nordland fylkeskommune og med de ti bykommunene.

Fra møtet i KMD
(22.06.2017)

Fikk gode råd om hvordan Nordlandsmodellen kan bli et nasjonalt pilotprosjekt for byutvikling i mindre byer og tettsteder.

ordfører og fylkesråd
(20.10.2016)

Årets byromseminar 19. - 20. september hadde temaet "Byen som regionsenter". Det nyåpnede Kulturbadet i Sandnessjøen sentrum var fullbooket med over 100 deltakere på seminardagen hvor både politikere og fagfolk tok opp spørsmålet om hva som skal til for at byer som Sandnessjøen kan ta rollen som regionsenter. Dagen etter stilte over 70 engasjerte byborgere og tilreisende på workshopen ledet av det danske arkitekturfirmaet Gehl.

Fant du det du lette etter?

Abonner på vårt nyhetsbrev
Navn
E-post
Velg ditt abonnement
Innovasjonspolitikk
Næring og regional utvikling
Kulturminner i Nordland
Nyhetsbrev plan og miljø