Regional utvikling

Regional utvikling

 praksisanlegg inndyr.jpg - Klikk for stort bilde

Nordland fylkeskommunen arbeider for å skape ei positiv utvikling i hele fylket til beste for Nordlands innbyggere. Vi arbeider med å tilrettelegge for regional utvikling gjennom å utvikle gode lokalsamfunn, og bidra til tilflytting og rekruttering til fylket. Viktige tema vi arbeider med i forhold til regional utvikling er:

  • Tilflytting og rekruttering
  • By- og regionsenterpolitikk
  • Kvinnesatsing
  • Samisk
  • Kommunal utvikling
  • Forskning og kompetanse
  • VRI Nordland
  • Stedsutvikling
  • Nordlandskonferansen

Det er i hovedsak avdeling for næring og regional utvikling som har ansvaret for disse områdene. Kultur og miljø har ansvaret for stedsutviklinga. Det regionale utviklingsarbeidet er i hovedsak rettet mot kommuner, regionråd, lokalsamfunn og frivillig sektor, for å veilede disse i deres plan- og utviklingsarbeid til beste for alle – uansett kjønn, etnisitet, funksjonsnivå og legning.
 

Ansatte på avdelingen for næring og regional utvikling

Ansatte på avdelingen for plan og miljø

 

Publisert av Håvard Vognild. Sist endret 06.10.2015
havnepromenade_en
(27.04.2017)

Det jobbes veldig bra rundt om i fylket for å utvikle by- og regionsentrene.

Gutt med oppblåsbar klode
(19.10.2016)

Tilflyttingskonferansen 2016 setter fokus på utfordringer og muligheter knyttet til arbeidsinnvandring. 

VÅGAN (2).jpg
(25.02.2015)

Bor du i Norges beste by eller tettsted? Da kan du foreslå nettopp ditt hjemsted som kandidat til statens pris for bærekraftig by- og stedsutvikling - Attraktiv by. 

RANA2.jpg
(12.01.2016)

Fylkesrådet gir 100 000 kroner til hver av de fire bykommunene på Helgeland; Mo i Rana, Mosjøen, Brønnøysund og Sandnessjøen. 

Innvandrere på kart
(30.10.2015)

Nordland trenger flere hender i fremtiden. Tilflyttingskonferansen 2015 i Narvik som starter i morgen tar for seg muligheter og utfordringer i arbeidet med få flere innvandrere inn i arbeidslivet i fylket. Det har vært stor pågang for å være med på konferansen, som har et spennede og innholdsrikt program som går rett inn i dagens utfordringer.

Dialogmøte x210415.JPG
(24.04.2015)

Nordland fylkeskommune er i gang med å utarbeide nytt kunnskapsgrunnlag for rullering av regional planstrategi. I denne sammenheng ble det arrangert et dialogmøte der de regionale plannettverkene i Nordland ble koblet til arbeidet. Etter dialogmøte ble det gjennomført felles plannettverk for Nordland.

 

Fant du det du lette etter?

Abonner på vårt nyhetsbrev
Navn
E-post
Velg ditt abonnement
Innovasjonspolitikk
Næring og regional utvikling
Kulturminner i Nordland
Nyhetsbrev plan og miljø