Studiekompetanse

Fellesfag/studiekompetanse

Fellesfag/studiekompetanse består av fagene norsk, engelsk, matematikk, naturfag, historie og samfunnslære. Disse fagene trenger du om du skal få godkjent generell studiekompetanse eller autorisasjon/fagbrev. Vi tilbyr også noen realfag, som lagt til generell studiekompetanse gir spesiell studiekompetanse for enkelte studier.

Fargeklatt-dame - Klikk for stort bilde

Generell og spesiell studiekompetanse

Vil du studere på høgskole og universitet, kreves at du har kompetansebevis eller vitnemål med tilstrekkelig mengde fag. Vi tilbyr ulike studier for å få oppfylt fagkravene i fellesfag. Om du har noen fag fra før, tar du kun de fagene du mangler hos oss.

Noen studier krever ekstra fordypning i realfag - spesiell studiekompetanse. Noen av disse realfagene kan du få gjennom oss.

Yrkesfaglige fellesfag

Personer som tar 2- eller 3-årig yrkesfaglig utdanning, trenger de yrkesfaglige variantene av norsk, engelsk, matematikk, naturfag og samfunnsfag.. Bortsett fra kroppsøving, tilbyr utdanning i disse fagene.

For å få vite mer om fellesfag og studiekompetanse, les denne artikkelen.

a

Nettskolen i Nordland v/ lokalt ansvarlige Karrieresenteret i Bodø tilbyr kurs i studiekompetanse-fagene, spesielt fokusert på fag som oppfyller teorikravet til 23/5-regelen for høyere utdanning. Her finner du en kort oversikt over hva som finnes og hvordan du søker.

Her finner du det du trenger av praktisk informasjon for kveldskursene til studiekompetanse og fellesfagene for yrkesfag. Det er fortsatt ledige plasser i alle fagene, og det er ikke for sent å melde seg på. Kurs i norsk og matematikk P starter i september 2018. Ved nok påmeldte, starter vi kurs i historie og naturfag i januar 2019. Se detaljene i artikkelen.

Smart

Trenger du å ha på plass fag for generell studiekompetanse så du kan søke høyere utdanning i vår, eller må du forbedre fagkarakterer for å komme inn? OPUS Bodø tilbyr våren 2019 kveldskurs i historie, matematikk og naturfag, og du kan også hoppe inn i norskkurset som startet før jul. Les hvordan!

slightly-cloudy-1265210.png

Vi starter kveldskurs i matematikk og norsk uke 40-2018, naturfag og historie i uke 4-2019.

Kurset tilbyr teorigrunnlaget for å komme inn på de fleste høgskoler og universiteter etter 23/5-regelen eller for påbygging til studiekompetanse etter fagbrev. Dette kurset tilbyr fra ett til seks av de nødvendige fagene på kveldstid. Vi planlegger å igangsette eksamensforberedende kveldskurs for privatister i disse fagene. 

Kursene strømmes med video over nett, og du kan derfor delta selv om du ikke kan være med i klasserommet i Bodø.

 

Søknadsfrist for høstens kurs er 1. september og for vårens kurs 15. desember, men det er mulig å melde seg på senere om kursene er startet og det er ledig plass.

a

OPUS Bodø og Karrieresenteret i Bodø har flere kurstilbud innen studiekompetanse-fagene, spesielt fokusert på fag som oppfyller teorikravet til 23/5-regelen for høyere utdanning. Her finner du en kort oversikt over hvilke varianter som finnes, fordelene og ulempene med hver variant, og hvordan du søker.

Fant du det du lette etter?