Du er her:

OPUS Bodø

OPUS Bodø er Bodø videregående skoles kurssenter. Vi er opplærings- og tjenestetilbyder for det offentlige, næringslivet og private i Bodø, Salten og Nordland. Hovedmålsettingen vår er å tilby voksne offentlig godkjent, kompetansegivende utdanning med god kvalitet.

Les mer om OPUS Bodø her.

kalkulator

For å finne ut hvor stort omfang det planlagte studiet ditt har og dermed hvor arbeidskrevende det vil være, kan du bruke vår studiebelastningskalkulator. Beregnet studiebelastning brukes også av NAV og Lånekassen for å beregne tildeling av støtte.

Kurstilbud

Ved OPUS Bodø finner du mange ulike typer kurs innen flere fagområder. Hovedområdet for OPUS Bodø er videregående utdanning for voksne, men du kan også delta på andre, mer yrkesrettede kurs. Vi tilbyr også kortere kurs som internopplæring for bedrifter.

slightly-cloudy-1265210.png

Vi starter kveldskurs i matematikk og norsk uke 40-2018, naturfag og historie i uke 4-2019.

Kurset tilbyr teorigrunnlaget for å komme inn på de fleste høgskoler og universiteter etter 23/5-regelen eller for påbygging til studiekompetanse etter fagbrev. Dette kurset tilbyr fra ett til seks av de nødvendige fagene på kveldstid. Vi planlegger å igangsette eksamensforberedende kveldskurs for privatister i disse fagene. 

Kursene strømmes med video over nett, og du kan derfor delta selv om du ikke kan være med i klasserommet i Bodø.

 

Søknadsfrist for høstens kurs er 1. september og for vårens kurs 15. desember, men det er mulig å melde seg på senere om kursene er startet og det er ledig plass.

Her finner du det du trenger av praktisk informasjon for kveldskursene til studiekompetanse og fellesfagene for yrkesfag. Det er fortsatt ledige plasser i alle fagene, og det er ikke for sent å melde seg på. Kurs i norsk og matematikk P starter i september 2018. Ved nok påmeldte, starter vi kurs i historie og naturfag i januar 2019. Se detaljene i artikkelen.

 

Oppdatert informasjon om nye kurstilbud, kursstart og lignende finner du på OPUS Bodøs Facebook-sider. Følg med!


Opplæringen ved OPUS Bodø følger i hovedsak skoleruta for videregående opplæring i Nordland. Enkelte kortere kurs vil kunne ha undervisning i skoleferiene.

OK!

OPUS Bodø utvikler arbeidssparende og kvalitetssikrende datasystemer for Nordland fylkeskommune og andre samarbeidspartnere. Vår hovedfokus er på web-baserte systemer for lett tilgang.

a

OPUS Bodø og Karrieresenteret i Bodø har flere kurstilbud innen studiekompetanse-fagene, spesielt fokusert på fag som oppfyller teorikravet til 23/5-regelen for høyere utdanning. Her finner du en kort oversikt over hvilke varianter som finnes, fordelene og ulempene med hver variant, og hvordan du søker.

Eksamen

OPUS Bodø kan påta seg å være teknisk arrangør for desentralisert eksamen om du studerer ved fagskoler, høgskoler og universiteter andre steder i landet. Vi tar en eksamensavgift for å dekke lokal tilrettelegging, vakter, romleie og forsendelse. Bruk eksamenspriskalkulatoren vår og finn om du sparer penger ved å ta eksamen hos oss.

Fant du det du lette etter?